Help de mug

Muggenbescherming roept hulp in van dierenliefhebbers

Foto: Surapol Usanakul / Shutterstock.com

Nederland zit volop in het muggenseizoen. In de afgelopen weken zijn miljarden babymugjes geboren. Toch gaat het al jaren niet goed met de muggen in ons land. Daarom roept de Nederlandse Muggenbescherming de hulp in van mensen die de dieren een warm hart toedragen.

De Nederlandse Muggenbescherming zet zich al jaren in om de muggenpopulatie in ons land op peil te houden.  Deze week start een campagne met als motto ‘Help muggen een handje’. De Muggenbescherming heeft enkele waardevolle tips, waarmee muggenliefhebbers de vrolijk zoemende beestjes kunnen helpen.

“Muggen zijn voor hun voortplanting afhankelijk van vers bloed. Als een vrouwtjesmug bevrucht is, heeft ze veel bloed nodig voor de ontwikkeling van haar eitjes. Maar mensen maken het de mug soms ongewild moeilijk”, zegt woordvoerder Bert Vonks van de Muggenbescherming. “Een mug steekt bij voorkeur ’s nachts. Maar we zien dat veel mensen dan onder een dekbed slapen. Daar kan een mug onmogelijk doorheen prikken. Als je een stukje huid onbedekt laat, help je de muggen enorm.”

Over citronellakaarsen en citroenschijfjes bestaan veel misverstanden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, doet u er de muggen geen plezier mee. Muggen houden helemaal niet van citroengeur. Het jaagt ze juist weg! Niet gebruiken dus.