19 ℃

Mike en Eugène gaan homolessen geven in AZC’s

Mike en Eugène gaan in alle asielzoekerscentra voorlichting geven over homorechten. Dat gebeurt op verzoek van het Ministerie van Onderwijs. De lessen bestaan uit theorie en praktijkopdrachten.

Mike en Eugene gaan homolessen geven in AZCs“Vluchtelingen in asielzoekerscentra komen uit landen waar homorechten niet vanzelfsprekend zijn”, zegt minister Bussemaker. Volgens de minister is leren over homorechten een belangrijk onderdeel van de integratie. De homolessen van Mike en Eugène moeten duidelijk maken hoe homoseksualiteit in Nederland gepraktiseerd wordt.

Mike en Eugène hebben een lespakket ontwikkeld om asielzoekers bekend te maken met alle aspecten van homoseksualiteit. “Er komen vragen aan bod als: Hoe loopt een homo? Is homoseksualiteit te genezen? Wat is scharen? Allemaal zaken waar asielzoekers vaak geen weet van hebben”, aldus Mike.

“Natuurlijk zijn er ook praktijkopdrachten”, zegt Eugène. “Deze mensen moeten nog veel leren. Sommige asielzoekers hebben bijvoorbeeld nog nooit met een andere man getongzoend.”

 
Deel dit artikel: