Menstruatiecyclus Sky Radio-luisteraars loopt exact synchroon

Foto: Aaron Amat / Shutterstock.com

Luisteraars van Sky Radio menstrueren allemaal op dezelfde dagen van de maand. Dat blijkt uit onderzoek van gynaecoloog Barbara Kleistermann.

Het is al langer bekend dat vrouwen binnen dezelfde groep tegelijk ongesteld zijn. Medici noemen dit het ‘McClintock-effect’. Gynaecoloog Barbara Kleistermann ontdekte dat dit verschijnsel zich ook voordoet bij de luisteraars van vrouwenzender Sky Radio. “De muziek van Bruno Mars, Michael Bublé en andere hoogvrouwelijke artiesten stimuleert de aanmaak van het hormoon oestrogeen, dat de menstruatiecyclus reguleert. De cyclus van vrouwen die hier de hele godganse dag naar luisteren loopt op een gegeven moment precies synchroon.”

Sky Radio-directeur Uunco Cerfontaine bevestigt de uitkomst van het onderzoek. “In principe draaien we elke dag dezelfde vijftien artiesten, maar we houden wel rekening met de menstruatiecyclus van onze luisteraars”, verklapt hij. “We weten dat ze in de tweede week van de maand ovuleren. Onze luisteraars zijn dan iets vrolijker, dus onze muziek is dat ook.”

Rond de menstruatie programmeert Cerfontaine heel andere muziek. “Kijk, je gaat geen superblije muziek draaien als je weet dat de luisteraars ongesteld zijn. In die week kiezen we dus voor chagrijnige hits van Pink en depressieve huilbuien van Adele, afgewisseld met totaal onredelijke jingles”, legt hij uit. “En daarna altijd Bon Jovi met ‘Always’, dat is een dealtje met onze sponsor.”