LIEF: Melanie deelt bananen uit aan eenzame ouderen

“Sommige ouderen zijn al jaren alleen. Ze vinden het heel fijn om weer eens een fallusvorm vast te houden”, vertelt Melanie Benners. De 21-jarige studente deelt bananen uit aan ouderen die zich eenzaam voelen. Ze kreeg talloze positieve reacties op haar hartverwarmende actie.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Bojan89

Elke dinsdag gaat Melanie met een tros bananen langs de verzorgingshuizen in de buurt. “Je komt echt schrijnende gevallen tegen”, vertelt ze. “Laatst was er een mevrouw van 83. Haar man is al veertig jaar dood. Al die tijd is ze alleen gebleven. Haar reactie was zó schattig toen ik haar een banaan gaf. Ze straalde helemaal.”

Via Facebook kreeg Melanie honderden reacties op haar uitdeelactie. “De meeste zijn positief”, zegt ze. “Natuurlijk waren er ook een paar zeikerds. Dat hou je toch. Een vrouw vond mijn actie platvloers en beledigend. Maar ja, zij had thuis gewoon een man. Dat is makkelijk praten natuurlijk.”

In bejaardenhuis Johannestaete geeft Melanie een banaan aan een oudere dame. Dolgelukkig slaat de vrouw haar handen om de vrucht en wrijft op en neer. In gedachten is ze weer even bij haar overleden echtgenoot. Melanie kijkt vertederd toe. “Lief hè? Tja, daar doe je het voor.”