Meer geluidsoverlast door schietpartijen in Amsterdam

Foto: Dutchmen / Shutterstock.com

Steeds meer Nederlanders klagen over geluidsoverlast van baldadige jongeren die elkaar overhoop schieten. Alleen al in Amsterdam was het gisteren twee keer raak. “Mijn kinderen kunnen ’s avonds soms niet slapen door de herrie”, zegt buurtbewoonster Elma Schuytert (32).

Elma woont al jaren in de Vechtstraat, midden in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Dinsdagmiddag werd er luidruchtig geschoten en de nacht daarna wéér. “De laatste tijd wordt de overlast steeds groter”, klaagt ze. “Het maakt een hoop lawaai als er geschoten wordt. Zit je ’s avonds rustig op de bank, hoor je ineens: pang pang! Heel vervelend.”

Ook buurman Joost Koorenschip (48) is de herrie beu. “Ik snap best dat de jeugd af en toe wil schieten. Ik ben vroeger ook jong geweest. Maar ze houden het hun geknal wel de hele buurt wakker”, moppert hij. “Ik vind dat de gemeente met de jongeren moet afspreken dat er ’s avonds na 22:00 uur niet meer geschoten wordt, of alleen met een geluiddemper of zo. Op die manier houden we de buurt leefbaar.”