Max Verstappen minder snel: “Onbewust ben je toch bezig met die hoge brandstofprijs”

Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

Ook in de Formule 1 zijn de gevolgen van de torenhoge brandstofprijzen merkbaar. Tijdens de testdagen voor de Grand Prix van Bahrein reed Max Verstappen aanmerkelijk rustiger dan we van hem gewend zijn.

Formule 1-auto’s rijden op ongelode benzine, weliswaar met een iets hoger octaangehalte dan normale benzine. Formule 1-benzine kost momenteel zo’n € 2,21 per liter, ruim de helft meer dan in het vorige seizoen. In de begroting van Red Bull Racing was daar geen rekening mee gehouden.

“In het vorige seizoen was ik totaal niet bezig met mijn brandstofverbruik. Ik trapte dat gaspedaal gewoon zo hard mogelijk in. Nu is dat anders”, geeft Verstappen toe. “Onbewust hou je toch rekening met de brandstofkosten. Dat is niet leuk, maar het is wel de realiteit.”

Geeft een rustigere rijstijl dan geen kleinere kans op een podiumplek? “Nee, dat denk ik niet”, zegt Verstappen. “De andere teams zitten met hetzelfde probleem, dus die rijden ook zuiniger. Als we met elkaar afspreken dat we niet harder gaan dan 250, dan is het allemaal nog een beetje te betalen. 300 misschien, als we daarvoor een sponsor kunnen vinden.”