Verstappen houdt naam nieuwe auto geheim

Foto: Sbonsi / Shutterstock.com

Red Bull Racing presenteert woensdag de bolide waarmee Max Verstappen in het nieuwe seizoen gaat racen. Volgens insiders zou de naam van de auto inmiddels gekozen zijn, maar Max Verstappen wil die nog niet onthullen.

Verstappen zal in het nieuwe seizoen proberen om het wereldkampioenschap met een nieuwe auto te prolongeren. De bolide wordt de opvolger van de RB13, de RB14, de RB15, de RB16 en de RB16b.

Red Bull Racing wil nog niets kwijt over de naam van de nieuwe wagen. Ook Max Verstappen houdt zijn kaken stijf op elkaar. De onthulling van de naam kan nog weken op zich laten wachten, want de opvolger van de RB13, de RB14, de RB15, de RB16 en de RB16b moet volgende maand al de baan op.

Raceliefhebbers zijn vreselijk benieuwd hoe de wagen zal gaan heten. Verwacht wordt dat de naam begint met ‘RB’, maar dat is volgens racekenner Paul Kammerlaan nog onzeker: “Het zou RB16c, RB17, RB18 of MV69,3 kunnen zijn. Maar zolang Red Bull de naam niet officieel bekendmaakt, blijft het natuurlijk gokken. Het kan echt nog alle kanten op. Persoonlijk denk ik dat het ‘Henk’ wordt, maar dat is puur speculeren.”