Mark Rutte mogelijk toch homoseksueel

Mark Rutte heeft opvallende uitspraken gedaan over zijn seksuele geaardheid. Al jaren gaat het gerucht dat de premier mogelijk op mannen valt. In het televisieprogramma Zomergasten sprak Rutte openhartig over zijn liefdesleven.

mark-rutte-gesprek-zomergastenRutte heeft op dit moment geen relatie en hij is ook nog nooit in het gezelschap van een partner gezien. De premier beweerde dat hij wel ooit een relatie heeft gehad, maar nog nooit heeft samengewoond. Zijn eerdere relaties waren altijd met vrouwen, verzekerde Rutte. Even later versprak de premier zich echter.

De premier zei het gezelschap van een vrouwelijke partner niet te missen. “Ik heb een heel grote vriendenkring en een paar hechte vrienden ook, die ik al jaren ken. Ik denk dat, zoals altijd, als er iets niet is dat je dat compenseert met iets anders. Maar nogmaals: Er zijn van die momenten dat je vriend niet naast je in bed ligt, nee”, zei Rutte. Die uitspraak suggereert dat Rutte op andere momenten wél naast een vriend in bed ligt.

“Wij zijn blij dat het hoge woord eruit is”, zegt woordvoerder Eugène Kwintslag van homo-organisatie Pink Rainbow. “In onze tijd moet elke homoseksueel openlijk voor zijn geaardheid uit kunnen komen. Dat geldt ook voor de premier van Nederland. Een eerste, voorzichtige stap uit de kast, zo zie ik het.”