Marcia (41) bewaart haar keukenafval voor de voedselbank

De 41-jarige Marcia Chandeux houdt niet van verspilling. Ze heeft een mooie bestemming gevonden voor alles wat overblijft van haar avondeten. Aardappelschillen, vleesresten en oud brood, alles wat nog maar enigszins eetbaar is gaat naar de voedselbank.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

“Ik hou van lekker eten”, glimlacht Marcia. “Ik kook elke avond vers en koop luxe producten. Kreeft, scharrelbiefstuk, soms oesters. Ik kan me dat veroorloven, maar soms krijg ik niet alles op. Ik vind het zonde om dat prachtige voedsel dan zomaar weg te gooien.”

Marcia zocht contact met de plaatselijke voedselbank. “Alles wat na het diner nog op mijn bord ligt, gooi ik in een speciale emmer. Die breng ik twee keer per week naar de voedselbank. Dan eten die arme sloebers ook een keer iets fatsoenlijks.”

“Ik help graag mensen die het minder goed hebben dan ik”, zegt Marcia, terwijl ze drie sperziebonen in de emmer schuift. “Kijk, het lijkt misschien niet veel, maar deze boontjes en het restje veldsla van gisteren vormen samen toch weer een lekkere salade.”