Man (48) weigert Facebook te verlaten

Hoewel elk redelijk mens inmiddels gillend van het ‘sociale platform’ is weggerend, is Anton Roubier nog altijd te vinden op Facebook. “Ik vind het heerlijk als een stinkend rijke Amerikaan voor mij bepaalt wat ik wel en niet mag lezen”, aldus de 48-jarige elektromonteur.

Foto: Pavel Shlykov / Shutterstock.com

Roubier besteedt dagelijks zo’n vier uur aan zijn tijdlijn op Facebook. “Ik ben te dom om zelf te bepalen welke websites ik wil bezoeken. Liever laat ik mij door Facebook een geldgedreven mix voorschotelen van advertenties, clickbait, domme memes en gesponsorde artikelen. Daar lever ik graag mijn privacygevoelige informatie voor in”, zegt de zwakbegaafde kneus.

Geroutineerd scrollt Roubier langs de troep op zijn tijdlijn, afkomstig van websites waarvan hij het bestaan niet eens vermoedde. “Je zou verwachten dat ik op mijn leeftijd op z’n minst zelfstandig kan internetten, maar nee”, lacht de minderwaardige sukkel. “Ik laat mij graag elke dag uitmelken door een Amerikaanse miljardair die er met het werk van anderen vandoor gaat en het misschien op mijn tijdlijn flikkert en daar nog geld voor eist ook. Niet dat ik alles daadwerkelijk lees hoor. Ik scroll. Dit artikel lees ik ook niet. Veel te moeilijk.”