21 ℃
Robert (54) schreef stevige email aan het Kremlin

Man uit Zwaagdijk-Oost wijst Poetin op onmenselijk hoge gasprijs

Man uit Zwaagdijk-Oost wijst Poetin op onmenselijk hoge gasprijs
Foto: Philipimage / Photographer RM / Shutterstock.com

De oorlog in Oekraïne gaat ten koste van het woongenot in Nederland. Dat zegt Robert Damsteker (54) uit Zwaagdijk-Oost. In een stevige email aan het Kremlin heeft hij de Russische president Poetin gevraagd de oorlog onmiddellijk te stoppen, voordat het in de Nederlandse huiskamers écht koud wordt.

In reacties op de Westerse sancties levert Rusland geen gas meer aan Europa. Dat heeft grote gevolgen voor de energierekening van Nederlandse huishoudens. Door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen tot recordhoogte gestegen. “De energierekening van een gemiddeld Nederlands gezin is met honderden euro’s gestegen. Dat is onmenselijk. Poetin raakt het recht van de Nederlander op een comfortabele kamertemperatuur en een warme douche”, aldus Damsteker.

Volgens Damsteker dreigt een humanitaire ramp als de energieprijzen niet heel snel dalen: “Ik hoor nu al verhalen van Nederlanders die maximaal vijf minuten douchen, omdat het anders te duur wordt. Dat is toch verschrikkelijk?”

Damsteker wijst ook op de rol van de media: “In de krant lees ik allemaal berichten de dreiging van een atoomaanval, maar bijna niemand heeft het over onze centrale verwarming. Dat kán toch niet? En voor de mensen in Oekraïne is de oorlog natuurlijk ook niet leuk.”

 
Deel dit artikel: