Man op Facebook gebruikt per ongeluk argument in discussie over kabinet

Foto: Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock.com

“Het was eruit voor ik er erg in had. Maar ik begrijp dat dat natuurlijk geen excuus is. Dit had nooit mogen gebeuren”, zegt de 51-jarige Tonny van Woerkel uit Wijdenbosch. In een discussie op Facebook over het nieuwe kabinet gebruikte Van Woerkel per ongeluk een argument.

Het kabinet Rutte IV werd maandag beëdigd. Vooral de aanstelling van Sigrid Kaag als minister van Financiën en de herbenoeming van Mark Rutte als premier maken veel los onder de gebruikers van Facebook. Ook Tonny van Woerkel mengde zich in de discussie, maar vergat daarbij de spelregels van het platform voor maatschappelijk teleurgestelde lager opgeleiden.

“Ik zag een foto van Rutte en dat raakte iets in mij”, vertelt Van Woerkel. “Ik ben bepaald geen fan van Rutte en ik kreeg een soort waas voor mijn ogen. Voor ik goed en wel in de gaten had wat ik tikte, stond er een argument op het scherm.”

Van Woerkel heeft inmiddels op Facebook zijn excuses aangeboden en belooft zich voortaan bij alle berichten over politiek weer gewoon te beperken tot loze kreten en ordinaire scheldpartijen.