Man herdenkt doden 24 uur te laat

Foto: Anelo / Shutterstock.com

Op internet wordt woedend gereageerd op een man die donderdagavond de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op 5 mei, om klokslag 20:00 uur, stond de man in een herdenkende houding naast zijn fiets. Omstanders reageerden woedend.

De officiële dag van de Nationale Dodenherdenking is 4 mei, maar de man trok zich daar kennelijk niets van aan. Maar liefst 24 uur later vond hij het alsnog nodig om de slachtoffers van oorlogsgeweld te herdenken, tot grote ergernis van enkele voorbijgangers.

Bernadette Pummelhuis zag het gebeuren. “Die man zette zijn fiets langs de kant en stond twee minuten stokstijf stil. Hij zei niets, maar je zag aan alles dat hij doden stond te herdenken”, vertelt ze. “Ik dacht: gast, het is verdomme al 5 mei! Hoe haal je het in je hoofd!”

Via Facebook is de foto van het incident al talloze keren gedeeld. De reacties liegen er niet om. “Wat een hufter”, luidt één van de reacties. “Meneertje denkt effe de doden te kunnen herdenken op het moment dat het hém uitkomt. Totaal respectloos.”