Man herdenkt doden 10 dagen te laat

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Rumovsky

Op internet wordt woedend gereageerd op een man die maar liefst 10 dagen te laat de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op 14 mei, om klokslag 20:00 uur, stond de man naast zijn fiets de doden te herdenken. Omstanders reageerden woedend.

De officiële dag van de Nationale Dodenherdenking is 4 mei, maar de man trok zich daar kennelijk niets van aan. Maar liefst 10 dagen later vond hij het alsnog nodig om de slachtoffers van oorlogsgeweld te herdenken, tot grote ergernis van enkele voorbijgangers.

Marije Löffelhof maakte een foto van het moment. “Die man zette zijn fiets langs de kant en stond twee minuten stokstijf stil. Hij zei niets, maar je zag aan alles dat hij doden stond te herdenken”, vertelt ze. “Ik dacht: gast, het is godverdomme al 14 mei! Hoe haal je het in je hoofd!”

Via Facebook is de foto van het incident al talloze keren gedeeld. De reacties liegen er niet om. “Wat een hufter”, luidt één van de reacties. “Meneertje denkt effe de doden te kunnen herdenken op het moment dat het hém uitkomt. Totaal respectloos.”