Man (41) begint eigen privé-café uit angst voor horecasluiting

Foto: Kitty / Shutterstock.com

Nederlanders zijn ongerust over de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. Het kabinet heeft besloten om de horeca opnieuw te sluiten. Barry van der Poel uit Helmond wilde de persconferentie niet afwachten. Hij opende dinsdagochtend al zijn eigen privé-café.

Overal slingeren lege flessen en het hele huis ruikt naar bier. In de keuken pruttelt de frituurpan en in de huiskamer klinkt harde muziek van André Hazes. “Ik heb geprobeerd de sfeer van een café zo goed mogelijk na te bootsen”, legt de sympathieke Brabander uit. “Ik heb hier bier, borrelnoten en op internet heb ik zelfs een online gokkast gevonden. Mijn huiskamer is een echte kroeg geworden. Het enige verschil is dat mijn privé-café nooit sluit.”

In de schuur laat Barry zijn voorraad zien. “Twintig kratten. Genoeg voor de hele maand”, zegt hij trots. “Ik vind het vreselijk dat al die horeca-ondernemers failliet dreigen te gaan. Maar ik kan daar niet op wachten, begrijp je? Ik snap dat die coronamaatregelen nodig zijn, maar het zuipen moet wel gewoon door kunnen gaan.”