Malieveld-directeur Fred Wotte: “Bij ons mag je lekker boos zijn”

Viorel Sima / Shutterstock.com / Magalhaes / Wiki Commons CC

Het gaat goed met het Malieveld. Boze boeren, onderwijspersoneel, Kick Out Zwarte Piet, kermisexploitanten en zelfs hooligans. Allemaal wisten ze in de afgelopen maanden het Malieveld te vinden. Malieveld-directeur Fred Wotte is trots op het succes van zijn veld.

“Het geheim van ons succes? Dat is de laagdrempeligheid van ons veld”, verklapt Wotte. “Het Malieveld is geen elitaire paleistuin, maar gewoon een oerhollands stuk gras waarop je heerlijk kunt demonstreren. Hier mag je lekker boos zijn.”

Het Malieveld groeide in de afgelopen jaren uit tot de populairste demonstratieplek van ons land. “Allerlei gekkies komen hier naartoe om te demonstreren”, zegt Wotte. “Dit weekend stond hier nog een groep malloten elkaar te besmetten met corona. En die lachen wij niet uit hè. Dat is het leuke aan het Malieveld. Iedereen is hier welkom, hoe geflipt je ook bent.”

De Malieveld-directeur heeft grote plannen voor de toekomst: “Nu is er nog maar één Malieveld, maar we willen dolgraag uitbreiden. We willen Malievelden in elke grote stad, zodat mensen niet meer helemaal naar Den Haag hoeven als ze weer eens wat te zeiken hebben.”