Madurodam krijgt asielzoekerscentrumpje

In het beroemde miniatuurpark Madurodam komt mogelijk een asielzoekerscentrumpje. Bij het kleine AZC’tje komt een busje, van waaruit kleine Syrische vluchtelingetjes naar het centrumpje wandelen. Het idee komt van het Centraal Registratiepunt Asielzoekers.

Madurodam krijgt asielzoekerscentrumpjeIn Madurodam staan miniaturen van bekende Nederlandse gebouwen. “Een asielzoekerscentrum hoort daar natuurlijk ook bij”, zegt Corstiaan Akel van het Centraal Registratiepunt Asielzoekers. “Bijna elke Nederlandse gemeente heeft wel een asielzoekerscentrum. AZC’s zijn niet meer weg te denken uit ons land. Natuurlijk hoort er dan ook een centrumpje in Madurodam. Daarmee blijft Madurodam een representatieve miniatuurversie van Nederland.”

Akel heeft het plan inmiddels voorgelegd aan de directie van Madurodam. Het mini-AZC’tje wordt betaald door het Centraal Registratiepunt Asielzoekers. “Het is een symbolisch cadeau voor het Nederlandse volk, dat de vele nieuwe asielzoekers zo hartelijk ontvangen heeft.”