“Maak Arabisch verplicht vak op basisscholen”

Kinderen op de basisschool moeten allemaal verplicht Arabisch leren. Dat voorstel komt van het Centraal Registratiepunt Asielzoekers (CRA). Als Nederlandse kinderen Arabisch leren spreken, kunnen ze beter communiceren met kinderen van bijvoorbeeld asielzoekers. 

maak-Arabisch-verplicht-vak-op-basisscholen“Nederlandse leerlingen in het basisonderwijs spreken nu geen woord Arabisch. Dat is absurd”, vindt CRA-directeur Corstiaan Akel. “Er komen steeds meer mensen met een Arabische achtergrond naar ons land. Arabisch is hard op weg om de tweede taal in Nederland te worden. Kinderen die nu niet Arabisch leren spreken, hebben straks een enorme achterstand.”

Akel stelt voor om Arabisch taalonderwijs op elke basisschool te verplichten. “Kinderen pakken een nieuwe taal heel snel op. Zes uurtjes per week Arabisch is al voldoende om ze een aardig woordje te laten meepraten. Helaas wordt op de basisschool nu nog veel tijd verspild aan onbelangrijke vakken, zoals Engels.”

Op basisschool De Zilverdistel in Amsterdam wordt al geëxperimenteerd met Arabische les. Jurre Vriezemans (8) zit in groep 5. “أنا أحب ذلك كثيرا”, lacht hij.

 
Deel dit artikel: