Lotte (9) slaat Vaderdag een jaartje over

Foto: Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Niet alle vaders worden op Vaderdag verrast. De 9-jarige Lotte van Deerst heeft besloten haar vader niet in het zonnetje te zetten. Lotte is niet tevreden over de prestaties van haar vader in het afgelopen jaar.

Vaderdag is de dag waarop vaders worden bedankt door hun kinderen. Maar de vader van Lotte hoeft dit jaar nergens op te rekenen. “Samen met Lotte hebben we het functioneren van haar vader geëvalueerd. Christiaan is zeker geen slechte vader, maar we zien dat zijn zorg op een aantal punten toch beter kan. En daar moet je dan wel eerlijk over zijn”, legt moeder Marieke uit. Lotte knikt instemmend.

Samen met haar dochter stelde Marieke een lijst met verbeterpunten op: “Christiaan bracht Lotte in de het afgelopen jaar twee keer te laat naar zwemles. Lottes kamer kan schoner. Daarnaast deed Christiaan er twee dagen over om haar fiets te repareren. Dan denk ik: luister eens, zo’n lakse houding gaan we op Vaderdag niet belonen.”

Lotte hoopt dat haar vader in het komende jaar beter zijn best doet. “Christiaan mag best wat meer ambitie in het vaderschap leggen. De lat ligt echt hoger”, aldus Marieke. “Lotte heeft besloten hem nog een jaar de kans te geven. Dat snap ik best, maar ergens houdt het een keer op.”