Wim (72) benoemd tot Onderdaan in de Orde van Oranje-Nassau

Een feestelijke dag voor de 72-jarige Wim Thijme uit Strielwouden. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen werd hij benoemd tot Onderdaan in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Wedding and lifestyle / Shutterstock.com

De dag voor Koningsdag ontvangen bijna drieduizend Nederlanders een koninklijke onderscheiding. Dit jaar is Wim Thijme één van de gelukkigen. Hij mag zich vanaf nu officieel Onderdaan in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De burgemeester van Strielwouden was speciaal naar zijn woning gekomen om het lintje op te spelden. “Een complete verrassing, dit had ik echt niet verwacht”, zei Thijme trots.

Wim Thijme kreeg de onderscheiding voor zijn bijzonder matige levensloop. “Meneer Thijme heeft vijftig jaar lang gewerkt als boekhouder bij hetzelfde bedrijf. God weet hoe lang hij al is getrouwd met hetzelfde saaie kutwijf. Daarnaast heeft hij twee bijzonder gemiddelde kinderen en is hij lid van de fanfare”, aldus burgemeester Hobbert. “Desondanks is meneer Thijme nooit op het idee gekomen om er een einde aan te maken. Dat mag je gerust een prestatie noemen.”