Leraar: “Meer salaris, anders sterft het konijntje”

De acties van onderwijspersoneel worden harder. Biologieleraar Manfred Tuylens (34) vreest voor het leven van het konijntje Snuffie. Als het kabinet niet akkoord gaat met een forse salarisverhoging, loopt het slecht met Snuffie af.

Foto: Dmitrii Surkov / Jadsada Thanyapanich / Shutterstock.com

Onderwijsbond Leraren in Actie wil woensdag actievoeren in Den Haag. De bond vindt de 460 miljoen euro die het kabinet extra vrijmaakt voor het onderwijs volstrekt onvoldoende. Voor biologiedocent Manfred Tuylens gaat actievoeren niet ver genoeg. Hij voelt zich genoodzaakt Snuffie wat aan te doen als het kabinet niet vóór woensdag met een beter bod komt.

“Het is heel jammer dat het zo moet, maar het kabinet moet weten dat het menens is”, aldus Tuylens. “Kijk, ik hou van dieren. Ik zou het verschrikkelijk vinden als ik dit konijntje op gruwelijke wijze moet doden. Maar als het kabinet niet met meer geld over de brug komt, heb ik helaas geen andere keus.”

De biologiedocent doet dan ook een dringende oproep aan minister Slob: “Het lot van dit konijn ligt in uw handen. Toon medelijden. Het leven van Snuffie is toch meer waard dan een zak geld? Geef docenten er 15 procent salaris bij en red dit arme dier van een langzame, zeer pijnlijke dood. U heeft geen idee waartoe ik in staat ben.”