Koninklijke familie viert Koningsdag dit jaar in Griekenland

Foto: DutchMen / Shutterstock.com

De koninklijke familie brengt op Koningsdag een bezoek aan de Griekse plaats Kranidi. Het is voor het eerst dat het koninklijk paar voor de viering van Koningsdag kiest voor een stad in het buitenland.

Kranidi bevindt zich in het zuiden van Griekenland, vlakbij Argos en Nauplion. Het stadje telt iets meer dan tienduizend inwoners en staat bekend om zijn vele peperdure vakantievilla’s. Ook koning Willem-Alexander heeft er een huis.

Koningsdag valt dit jaar op een dinsdag. Verwacht werd dat het koninklijk paar zou kiezen voor Maastricht, dat het koninklijk bezoek vorig jaar vanwege het coronavirus aan zich voorbij zag gaan. Toch geeft koning Willem-Alexander de voorkeur aan Griekenland.

De koninklijke familie zal op Koningsdag vertrekken vanaf Eindhoven Airport. De Rijksvoorlichtingdienst laat weten: “Eindhoven is een prachtige, bloeiende stad waar technologische ontwikkeling en Brabantse gezelligheid hand in hand gaan. Het is voor de koninklijke familie dan ook een groot genoegen om vanuit Eindhoven naar Griekenland te vliegen.”