Koningsspelen voortaan uitsluitend op Playstation

De Koningsspelen moeten voortaan alleen nog op de Playstation worden gespeeld. Dat wil een groep van samenwerkende oranjeverenigingen. Buitenspelen is volgens hen niet meer van deze tijd.

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

“We zien dat kinderen minder buitenspelen en de voorkeur geven aan computerspellen. De Koningsspelen moeten daarop aansluiten”, zegt Henk Keijzer van de oranjevereniging Dokkum. “Traditionele spelletjes, zoals zaklopen en touwtrekken, zijn hopeloos ouderwets. Daar doe je de kinderen van nu echt geen plezier meer mee.”

Vanaf volgend jaar kunnen kinderen voor de Koningsspelen uitsluitend nog terecht achter hun Playstation. “Ze hoeven dan niet meer helemaal naar buiten. Bovendien zijn we dan minder afhankelijk van het weer”, zegt Keijzer uit.

Er zal een speciaal Koningsspel voor de Playstation worden ontwikkeld. De oranjeverenigingen hebben daarvoor contact gezocht met gameontwikkelaar Gunsoft. “We denken aan een digitale versie van spijkerpoepen of zaklopen. Maar ook actiegames en first person shooters, zoals Call of Duty, kunnen een koninklijk tintje krijgen.”