Koning viert Koningsdag 2024 in Emmen: “Ook een keer feest in een minder fraaie stad”

Koning viert Koningsdag 2024 in Emmen: “Ook een keer feest in een minder fraaie stad”
Foto: Niamh Blanchard / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander zal Koningsdag volgend jaar vieren in Emmen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt. Met het bezoek wil de koning zijn betrokkenheid tonen aan de inwoners van Emmen.

“Ik ben nu tien jaar koning en heb mijn verjaardag in de afgelopen jaren in diverse steden mogen vieren. Maastricht, Tilburg, Dordrecht en recentelijk nog Rotterdam. Maar je kunt niet alleen maar de krenten uit de pap halen. Het is goed om ook eens een bezoek te brengen aan een minder fraaie stad”, lichtte koning Willem-Alexander zijn keuze toe.

Critici spreken van leedvermaak en ramptoerisme, maar zo is het bezoek aan Emmen volgens de koning niet bedoeld. “Nederland is een rijk en welvarend land, maar we mogen onze ogen niet sluiten voor gebieden waarin het minder goed gaat”, aldus de koning. “Duizenden Nederlanders wonen op de meest onmogelijke plekken. Ook voor hen wil ik een koning zijn. Laten we er volgend jaar op Koningsdag een geweldig feest van maken in Emmen. Dan hebben ze daar ook een keer wat.”

 
Deel dit artikel: