Koning verleent Willem Holleeder gratie wegens grote verdienste voor bierindustrie

Foto: Martijn Beekman / RVD

Na Frank Masmeijer heeft het de koning behaagd om ook Willem Holleeder gratie te verlenen. De koning vindt Holleeder als ambassadeur van de bierindustrie een voorbeeld voor velen.

Gisteren verraste koning Willem-Alexander het hele land door oud-quizmaster Frank Masmeijer gratie te verlenen. Een dag later blijkt dat de koning de smaak echt te pakken heeft. Want na de gevallen oud-presentator heeft ook knuffelcrimineel Willem Holleeder gratie gekregen van de koning. Volgens ons staatshoofd is de niet aflatende inzet van Willem Holleeder om de Nederlandse bierindustrie op de kaart te zetten ons land geen windeieren gelegd.

Naast commerciële redenen heeft de koning ook persoonlijke redenen om Holleeder gratie te verlenen: “De wereld was zoveel mooier toen ik nog Koning Pils was. Eerst dineren bij Hotel d’Europe met Freddy Heineken en daarna in de Jordaan mezelf een stuk in de kraag zuipen met Willem Holleeder. Mooie tijden. Waarmee ik heus niet wil zeggen dat alle misdaden die Holleeder heeft gepleegd niet erg zijn. Maar je moet wel alles in perspectief zien.”