Koning vanwege slecht weer op Koningsdag mogelijk toch naar Griekenland

Koning vanwege slecht weer op Koningsdag mogelijk toch naar Griekenland
Foto: Niamh Blanchard / Shutterstock.com

Vanwege het slechte weer in Rotterdam is de kans groot dat het koninklijk gezin op Koningsdag toch uitwijkt naar Griekenland. In Rotterdam is het komende donderdag slechts 14 graden en regenachtig, terwijl het in Griekenland zonnig en 23 graden wordt.

Volgens de oorspronkelijke planning zouden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia donderdag een bezoek brengen aan Rotterdam. Er staat onder meer een wandeling in de buitenlucht op het programma. Royaltyverslaggever Jan Asmodée is dan ook niet verbaasd als de koning toch voor Griekenland kiest. “Het is zijn verjaardag, dus hij mag bepalen wat hij gaat doen”, aldus Asmodée.

Mocht het koninklijk gezin inderdaad besluiten om uit te wijken naar Griekenland, dan verwacht Asmodée dat Nederland daar begrip voor heeft: “Rotterdam is een prachtige stad, maar voor een geslaagde Koningsdag moet het weer wel meezitten. Op het Griekse schiereiland Peloponnesos heeft de koning een luxe vakantievilla met privéstrand en een speedboot van twee miljoen. Dan kun je de koning niet kwalijk nemen dat Griekenland de voorkeur heeft.”

 
Deel dit artikel: