Koning al vóór 09:00 uur wakker voor viering Prinsjesdag

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander is vanmorgen al om 08:45 uur uit zijn bed gekomen, ruim twee uur eerder dan gebruikelijk. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. De koning stond veel eerder op dan normaal voor de viering van Prinsjesdag. Aan het begin van de middag sprak de koning de Troonrede uit.

Op een normale dinsdag slaapt de koning uit tot minimaal half elf, maar vanmorgen kwam de Rijksvoorlichtingsdienst met de mededeling dat koning Willem-Alexander al vóór 09:00 uur uit bed was. “Zijne Majesteit de Koning is zojuist ontwaakt en maakt zich op voor Prinsjesdag. De Majesteit staat op dit moment onder de douche en zal weldra in de auto stappen voor de rit naar Den Haag”, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Koning Willem-Alexander werd onder politiebegeleiding naar de Grote Kerk in Den Haag vervoerd. Onderweg werd een sanitaire tussenstop gemaakt bij Esso langs de Jan Hendrikstraat.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het koninklijk paar al om 07:45 uur zou opstaan, maar dat was volgens de koning niet haalbaar.