KNMI stelt weersvooruitzicht naar beneden bij omdat terrassen dicht blijven

Foto: Erik AJV / Shutterstock.com

Het weer wordt een stuk minder fraai dan tot nu toe gemeld. Het KNMI heeft besloten om de weersvooruitzichten naar beneden bij te stellen, nu duidelijk is dat de terrassen de komende weken echt niet open gaan.

Horeca-ondernemers dringen aan op heropening van de terrassen, maar volgens minister Hugo de Jonge is er voorlopig heel weinig ruimte voor versoepelingen. Om de teleurstelling wat te verzachten, komt het KNMI met een minder gunstig weerbericht.

“Wij begrijpen dat mensen snakken naar een terrasje. Het zou erg pijnlijk zijn als wij prachtig weer gaan voorspellen, terwijl mensen er geen gebruik van kunnen maken”, meldt een woordvoerder van het weerbureau.

Op de website van het KNMI zijn de weersvooruitzichten inmiddels aangepast. Op de meeste plaatsen is het nu helder, maar er liggen stevige buien op de loer, zo meldt het KNMI nu. Daarnaast gaat de temperatuur onderuit. Komend weekend is het overdag nog slechts 6 graden, ’s nachts kan het zelfs een graadje vriezen. Volgens het KNMI blijft het veel te koud voor de tijd van het jaar zolang versoepelingen uitblijven.