KLM heeft tekort aan huilende kinderen in economy class

Foto: Chubykin Arkady / Shutterstock.com

Vliegmaatschappijen zijn naarstig op zoek naar huilende kinderen voor de economy class. Vanwege de coronacrisis reizen minder baby’s met het vliegtuig en dreigt een tekort aan huilende kinderen die de vlucht voor andere passagiers willen verpesten.

Maatschappijen proberen op elke vlucht minstens één krijsende baby of jammerende kleuter in de economy class te plaatsen. Op die manier worden passagiers die dachten voor een habbekrats comfortabel te kunnen vliegen aangespoord om voortaan duurdere first class tickets te boeken. De marketingtruc werkt al jaren.

Vanwege de coronacrisis zijn er echter onvoldoende peuters om alle vakantievluchten te vullen. “Een huilend kind hoort toch een beetje bij de economy-beleving. Met een extraatje proberen we alsnog voldoende kinderen te werven”, zegt vluchtafhandelaar Air Assist. “Ouders die in het bezit zijn van een vervelend kind krijgen gratis een extra drankje. Bovendien zal ons personeel er alles aan doen om onze jongste passagiers te laten janken.”