KLM breidt vloot uit met 5 nieuwe ballonnen

Foto: Volodymyr Goinyk / Bjorn Keith / Shutterstock.com

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft haar vloot uitgebreid met vijf gloednieuwe heteluchtballonnen. Met de aanschaf wil KLM zich voorbereiden op ‘de toekomst van de luchtvaart’. De ballonnen gaan de aloude Boeing 747-toestellen vervangen.

Door de coronacrisis is het vliegverkeer grotendeels tot stilstand gekomen. KLM verwacht dat vliegen met grotere toestellen, die relatief duur zijn in gebruik, niet meer rendabel te krijgen is. Daarom investeert het bedrijf nu alvast in kleinere luchtvaartuigen.

“In de nieuwe realiteit ontstaat behoefte aan individueler vervoer voor reizigers die dat nog kunnen betalen”, laat het bedrijf weten. “Met deze ballonnen is KLM klaar voor een nieuw tijdperk in de luchtvaart, waarin kleinschaligheid het toverwoord is.”

De ballonnen bieden ieder plaats aan vijf passagiers en een gezagvoerder. Volgens KLM heeft elke ballon een vliegbereik van dertig tot veertig kilometer, afhankelijk van de wind: “Het mooie van dit toestel is dat je nooit precies weet waar je terecht komt. Dat maakt de vakantie nog spannender.”