Klimaattop afgelopen, klimaatprobleem opgelost

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Tijdens de klimaattop in Glasgow zijn wereldleiders er in geslaagd het klimaatprobleem op te lossen. “We hebben uitvoerig met elkaar gesproken en we kunnen gelukkig melden dat het klimaatprobleem de wereld uit is”, zegt EU-klimaatcommissaris Frans Timmermans.

De leiders van onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de Europese landen waren naar Glasgow gekomen om het klimaatprobleem uit te praten. “Als er ergens een probleem is, dan moet je daar over praten”, aldus Timmermans. “We hebben uitstekende gesprekken gevoerd en het klimaatprobleem behoort nu definitief tot het verleden.”

Na de afsluiting van de klimaattop keerden regeringsleiders met privévliegtuigen terug naar huis. Ook de Britse premier Boris Johnson is opgelucht dat het klimaatprobleem is opgelost. Na afloop van de top zei hij: “De wereld heeft al problemen genoeg. Denk alleen al aan de coronacrisis, de oplopende inflatie en de lage rente. Een klimaatprobleem kunnen we er echt niet bij hebben. Ik ben blij dat dat is uitgepraat.”