Klimaatontkenners schaatsen morgen demonstratieve Elfstedentocht

Foto: Gansstock / Shutterstock.com

Klimaatontkenners schaatsen morgen in Friesland een Elfstedentocht. Ze doen dat uit protest tegen het KNMI, dat vandaag meldde dat een Elfstedentocht er door klimaatverandering niet meer in zit.

Volgens het KNMI is de kans dat er nog een Elfstedentocht gereden kan worden erg klein. Dat komt door de opwarming van de aarde. “Onzin en stemmingmakerij”, zegt klimaatontkenner John Wichel. “Als ze maar vaak genoeg roepen dat het te warm is voor een Elfstedentocht, gaan mensen het vanzelf geloven. Ik trap er niet in.”

Uit protest tegen het KNMI gaat een groep van vijftig klimaatsceptici morgen in Friesland een Elfstedentocht schaatsen. “We willen vooral laten zien dat het wél kan. En dat het met die klimaatverandering heus wel meevalt”, aldus Wichel.

De klimaatsceptici starten hun schaatstocht morgenochtend om 04:00 uur in Leeuwarden. Wichel roept sympathisanten op om mee te schaatsen: “Trap niet in die linkse praatjes van de mainstream media, die zeggen dat het ijs te dun is. It giet gewoon oan.”