Klaaglijn voor bejaarden geopend

Foto: Lopolo / Shutterstock.com

Het Bruine Kruis heeft een speciale telefonische hulplijn geopend voor bejaarden die willen klagen over hun gezondheid. Nu in alle zorg- en verpleeghuizen een bezoekverbod geldt, kunnen ouderen niet meer klagen tegen hun kinderen.

Om besmetting met het coronavirus te voorkomen geldt in alle bejaardenhuizen een bezoekverbod. Kinderen en kleinkinderen mogen tijdelijk niet meer op bezoek komen. Hierdoor missen veel ouderen hun vaste persoon om tegenaan te zeiken over hun kwaaltjes.

“Veel ouderen met gezondheidsprobleempjes voelen de behoefte om daarover te klagen. We zien dat ouderen nu gaan mekkeren bij de hulplijn voor vragen over het coronavirus. Dat is uitdrukkelijk niet de bedoeling”, zegt woordvoerder Pim Rijbelink van het Bruine Kruis. “Onze hulplijn is speciaal bedoeld voor gezeur over pijnlijke knieën, stijve heupen, dikke enkels, incontinentie, reuma en ander klein ongemak.”

“Bejaarden mogen de klaaglijn bellen om te zeuren over allerlei kwaaltjes”, legt Rijbelink uit. “Onze medewerkers nemen de functie van de (klein)kinderen tijdelijk over. Er wordt niet echt naar de klachten geluisterd, dus wat dat betreft verandert er niets.”