Kebabrol van voor de coronacrisis wordt weer langzaam opgewarmd

Foto: Paolo Bona / Shutterstock.com

Vanaf 1 juni mag de horeca weer open. Kebabzaken zijn inmiddels begonnen met het opwarmen van de rollen. Wij mochten bij het opstartproces aanwezig zijn.

“Deze jongen hangt hier al vier maanden”, zegt eigenaar Murat Amrani van kebabzaak Murat’s Place, kloppend op een flinke kebabrol. “Vanwege het coronavirus hebben we de rol in maart moeten stilzetten. Nu kunnen we de rol weer opstarten.”

Murat drukt op een knop. Heel langzaam zet de vleesrol zich in beweging. “De eerste rondjes gaan altijd moeilijk. Zeker als een rol maanden heeft stilgestaan”, vertelt Murat. “Als het vet straks warm is, draait ‘ie weer lekker soepel.”

En inderdaad, na een kwartier draait de kebabrol weer gesmeerd. Murat voert het toerental voorzichtig op en schakelt de grill op stand 3. We wijzen op de groen uitgeslagen delen van de vleesrol. “Daar hoef je je geen zorgen om te maken”, lacht Murat. “Het duurt nog een paar dagen voordat alle bacteriën dood zijn. Dan krijgt de rol ook weer z’n normale kleur.”