Kamerleden vermoeden dat Rutte expres verkeerde koffie meeneemt om geheugendefect te veinzen

Foto: Inside Creative House / Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Verschillende Kamerleden hebben afgelopen week niet de koffie gekregen die ze bij Mark Rutte hadden besteld. De parlementariërs denken dat hij dit met opzet doet om zo zijn geheugenverlies geloofwaardiger te maken.

“Ik had aan hem doorgegeven dat ik een latte macchiato wilde, maar toen schoof hij opeens een dubbele espresso voor m’n neus”, aldus PVV-leider Geert Wilders, die niet kan geloven dat iemand dit zomaar door elkaar kan halen.

Bij Gert-Jan Segers van de ChristenUnie maakte Rutte het nog bonter door hem in plaats van zwarte koffie een beker warme chocolademelk te geven: “Dat was voor ons dan ook uiteindelijk de reden om niet meer met hem te willen regeren.”

Tijdens een debat hierover liet Sigrid Kaag (D66) voor de schorsing weten: “Mijnheer Rutte, als u nog een keer aan komt zetten met een koffie verkeerd, dan scheiden hier onze wegen”. Rutte reageerde laconiek:  Kom op jongens, jullie kennen me toch?” Hoewel geen van de andere Kamerleden dit excuus accepteerde was Kaag wel bereid Rutte nog een kans te geven.