Kamerleden op vakantie: “Het is rustig in Nederland, dus nu kan het”

Foto: Ranta Images / Shutterstock.com / YT CC

Nog een paar dagen en dan begint het lange zomerreces van de Tweede Kamer. Van 8 juli tot en met maandag 5 september zijn de Kamerleden op vakantie. Vandaag werd alvast over de vakantieplannen gedebatteerd.

In het Kamergebouw is het naderende zomerreces goed te merken. Er hangt al een ontspannen vakantiesfeertje. GroenLinks-partijleider Jesse Klaver loopt in een korte broek en een kleurrijk hawaiishirt door de plenaire zaal. “Weertje hè? Even lekker twee maanden van het klimaat genieten. Ik heb er zin in”, lacht hij. Collega-Kamerlid Laura Bromet sluit zich daarbij aan. “Ik heb echt het reces nodig om uit te rusten. Ik ga deze zomer met de trein naar de poolcirkel”, glundert ze.

“Ik ga jullie niet vertellen waar ik mijn vakantie ga vieren, maar het is heel, heel ver weg. Kijk, als er een crisis is, dan werken we natuurlijk keihard door. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Je moet ook de tijd nemen om de accu weer op te laten. En het is nu rustig in Nederland, dus nu kan het”, zegt minister Christianne van der Wal.