Kabinet verbiedt persconferenties met meer dan 2 personen

Foto: YT CC

Premier Rutte en minister De Jonge hebben nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Een van de maatregelen betreft een maximum aantal sprekers bij persconferenties.

“Het aantal besmettingen loopt razendsnel op. En tegelijk staan we hier wel met z’n tweeën op het podium”, begon premier Rutte. “Feitelijk gaat het zelfs om drie personen, als we de gebarentolk achter mij meetellen. Gezien het tempo waarin de verspreiding van het virus momenteel plaatsvindt, is deze samenstelling helaas niet vol te houden. Dit betekent in de praktijk dat het aantal kabinetsleden bij coronapersconferenties met de helft moet worden teruggebracht. En dat vind ik ontzettend jammer voor minister De Jonge.”

“Beste mensen, we horen het de premier zojuist zeggen”, vulde minister De Jonge aan. “Hoe graag we ook op de huidige voet door willen gaan, het virus dwingt ons tot ingrijpende maatregelen. Willen we het virus onder controle krijgen, dan zijn drie personen per podium onverantwoord. Voor mij persoonlijk betekent dat inderdaad dat ik hier niet hoor te staan.”