Kabinet trakteert burgers op zomers weekend

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Andrew Balcombe / Shutterstock.com

Iedereen in Nederland kan dit weekend genieten van een zomerse weer. Er is volop zon en de temperaturen gaan flink omhoog. Het heerlijke weer is een cadeautje van de kabinet aan de Nederlandse bevolking.

“Onder de kiezers groeit de irritatie over de voortdurende kabinetsformatie. Ik begrijp dat. Het tomeloze geduld van de Nederlanders wordt zeer gewaardeerd. Samen met het kabinet is daarom besloten om iets terug te doen. Iets waar de hele bevolking wat aan heeft. Daarnaast had ik persoonlijk nog iets goed te maken”, zei Rutte, verwijzend naar de toeslagenaffaire.

Op de weerkaarten is te zien dat het kabinet flink uitpakt. Volgens weerbureau MeteoScience ligt een heerlijke weekend in het verschiet, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 20 graden.

Premier Rutte maakte vrijdagmiddag alvast een wandeling over het strand van Scheveningen, waar de eerste zonaanbidders al profiteerden van het cadeau van het kabinet. “Na een relatief koele periode kan Nederland dankzij onze inspanningen nu genieten van de zomerse omstandigheden”, zei Rutte. “Namens mijzelf, maar ook namens de ministers en staatssecretarissen wens ik u een prettig weekend toe.”