Kabinet komt met extra persconferentie over relatiebreuk Gordon

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Demissionair premier Rutte en cultuurminister Van Engelshoven zullen vanavond in een persconferentie ingaan op de relatiebreuk van Gordon. “Het nieuws over de relatiebreuk kwam voor velen onverwacht. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn”, aldus minister Van Engelshoven.

Halverwege augustus maakte Gordon bekend dat hij weer gelukkig was in de liefde, maar vanochtend kwam het nieuws dat de relatie van de 53-jarige Gordon en de 30 jaar jongere Jeffrey op de klippen is gelopen. “Een verschrikkelijke tegenslag voor iedereen die de Nederlandse cultuursector een warm hart toedraagt”, aldus Van Engelshoven. “Met zijn frequente optredens op televisie is Gordon al vele jaren een gewaardeerd boegbeeld van de Nederlandse culturele wereld. Deze relatiebreuk raakt ons allemaal in het hart.”

Premier Rutte wilde voorafgaand aan de persconferentie nog niet inhoudelijk reageren: “Uiteraard wil ik in de eerste plaats mijn medeleven betuigen aan zowel Gordon als Jeffrey”, aldus Rutte. “Meer kan ik op dit moment niet zeggen. Eerst moet duidelijk worden wie het heeft uitgemaakt en waarom. Op dit moment is het belangrijk dat we geen overhaaste conclusies trekken.”