Kaart toont mogelijk tweede golf coronavirus

Foto: Gyorgy Barna / Shutterstock.com

Er zijn mogelijk meer details bekend over de gevreesde tweede golf van het coronavirus. Op een vandaag gepresenteerde kaart zijn grote en minder grote cirkels te zien, maar ook pijlen.

Het aantal ziekenhuisopnames gaat al weken de goede kant op, maar deskundigen vrezen voor een tweede golf. Vandaag werd een kaart gepresenteerd, waarop allerlei symbolen zijn te zien.

De kaart toont twaalf rode pijlen die naar ons land wijzen. Viroloog Eric Stammelhuis legt uit: “De ‘staarten’ van de pijlen beginnen in het buitenland, of zelfs op zee, maar de punten bevinden zich boven ons land. Verspreid over het land zijn willekeurig halfdoorzichtige cirkels ingetekend. Er zijn oranje cirkels, roze cirkels en iets kleinere gele cirkels.”

Linksboven is een donkerblauw vlak zichtbaar. Daarop staan twee leeuwen die een schild lijken te dragen. Wie goed kijkt ziet boven het schild een kroon.

Foto: Yarr65 / Shutterstock.com / Nieuwspaal

De Noordzee heeft een onnatuurlijke, helderblauwe kleur die afwijkt van de werkelijke kleur van de zee. Stammelhuis benadrukt dat het slechts gaat om een illustratie en dat de kleuren niet van belang zijn.