Kaag voelt zich geen verrader: “Ik zeg eerlijk dat ik Nederland wil uitleveren aan de EU”

Foto: RVD / Arenda Oomen / Flickr CC / https://www.flickr.com/photos/ministeriebz/44606483532/

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag pikt het niet dat iemand haar een verrader noemt. Volgens Kaag is ze volledig transparant over haar plannen om Nederland te laten opgaan in de EU.

Sigrid Kaag is kwaad op mensen die haar een verrader noemen. Volgens de D66-leider kun je geen verrader zijn als je open en eerlijk vertelt wat je plannen zijn: “Ik ben volledig transparant over mijn ideeën om de soevereiniteit van Nederland zoveel mogelijk op te heffen en de macht over te hevelen naar Brussel. Ik begrijp niet dat mensen mij dan toch een verrader noemen.”

Toch voelt het voor veel kiezers vreemd dat een Nederlandse partij zo graag alle macht uit handen wil geven aan de EU. Zou het niet een idee zijn om via een referendum aan de Nederlandse kiezers te vragen wat zij vinden van meer macht naar de EU waar democratische processen nou niet echt worden gerespecteerd? “Een referendum is de nagel aan de kist van de bureaucratie”, zegt Kaag fel. “De partij die ooit met het idee van een referendum is gekomen, mag wat mij betreft opgeheven worden.”