Kaag slaat keihard terug: “Liever geen empathie hebben dan niet weten wat het woord betekent”

Foto: YT CC

Sigrid Kaag heeft keihard uitgehaald naar haar criticasters. Volgens de politica heeft ze liever gebrek aan empathie dan geen idee wat het woord eigenlijk betekent.

Sigrid Kaag stond vol daadkracht journalisten te woord tijdens een ingelaste persconferentie. In de persconferentie wilde ze voor eens en voor altijd duidelijk maken wat haar positie is rondom ‘Kaaggate’.

Volgens de partijleider van D66 moet het maar eens afgelopen zijn met de beschuldiging dat ze geen empathie kan opbrengen voor mensen die lager staan dan haar in de hiërarchie: “Ik heb wellicht enig gebrek aan empathie, maar ik weet in ieder geval wat het woord betekent.”

Kaag kwam later in de persconferentie nog terug op het belang van het hebben van een grote woordenschat: “Minder bedeelde mensen denken dat ze zomaar alles mogen roepen over hoogwaardigheidsbekleders zoals ik. Dit tolereer ik niet. Als je het woord empathie amper kunt schrijven en niet weet dat empathie volgens de Van Dale betekent ‘vermogen om zich in de gevoelens van anderen in te leven’ dan heb je je niet in het publieke domein te mengen. Domheid tolereer ik, maar vermoei mij er alstublieft niet mee.”