Kaag al op jonge leeftijd geïnteresseerd in politiek

Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Hoewel de kans op een échte mislukking niet zo groot is, gaat het bij de bereiding van een appeltaart nog regelmatig mis. Hoe voorkom je dat je taart inzakt, of te vochtig is? Drie tips van culinair verslaggever Karin Deffels.

Als je het deeg aan de randen te dun uitrolt, bestaat de kans dat het vocht van de appels door het deeg heen komt. Hierdoor kan het deeg scheuren of klef worden. Zorg dus voor een stevige, niet te dunne bodem.

Gebruik genoeg appels. Tijdens het bakken verdampt flink wat vocht uit de appels, waardoor de taart iets inzakt. Maak daarom in de springvorm een ‘bergje’ van de appels. Je zal zien dat de taart na het bakken een perfecte bovenkant heeft.

Je hoeft aan de vulling voor de appeltaart echt niet veel suiker toe te voegen. De appels hebben van zichzelf al een zoete smaak. Bovendien trekt suiker het vocht uit de appels, waardoor de vulling droog en taai kan worden.

 
Deel dit artikel: