Johnny van Hissen: “Top 2000 is corrupt”

De bekende hitzanger Johnny van Hissen noemt de jury van de Top 2000 “door en door corrupt”. Van Hissen scoorde talloze hits, maar wordt naar eigen zeggen systematisch uit de Top 2000 geweerd.

johnny-van-hissen“Huil maar niet, Maranja”, “Baja Blanca”, “Een arm om me heen”… de liedjes van Johnny van Hissen werden stuk voor stuk succesnummers. Al vijftien jaar lang staat hij aan de top van de Nederlandse artiestenwereld. Dit jaar zong Van Hissen nog voor een uitverkocht Ahoy tijdens het Mega Piratenfeest. Toch hoeft hij niet te rekenen op een plekje in de Top 2000 van Radio 2.

Niet Johnny Van Hissen, maar Queen staat dit jaar op de eerste plaats van de Top 2000. In de lijst komt de naam Johnny van Hissen zelfs helemaal niet voor! “Dan weet je al: hier klopt iets niet”, zegt de teleurgestelde zanger. “Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen Queen. John Lennon is een goede zanger, maar hij heeft al jaren niets meer gepresteerd. Hoe vaak staat hij tegenwoordig nog op het podium? Nou dan.”