John de Mol zakelijk getroffen door coronavirus, hulp komt op gang

Foto: S. Bukley / Shutterstock.com

Vrijwilligers gaan in verschillende plaatsen collecteren voor John de Mol, die financieel is getroffen door het coronavirus. 

De mediamiljardair stuurde donderdag een persoonlijke mail naar het personeel van zijn bedrijf Talpa, waarin hij ‘draconische maatregelen’ aankondigt. “Ontslagen zijn onvermijdelijk”, aldus De Mol, die volgens Quote een geschat vermogen van 2,7 miljard euro bezit en daarmee in de top vijf van rijkste Nederlanders staat.

Andere ondernemers begrijpen het verdriet van John de Mol. “Ik heb mijn eenmanszaakje tijdelijk moeten sluiten en heb de komende maand geen inkomen”, vertelt Marco Ekkers van Marco’s Snackhoek. “Maar bij John de Mol gaat het natuurlijk om veel grotere bedragen. Heel, heel sneu dat uitgerekend hem dit moet overkomen.”

Ook mediakenner Paul van Geelkerken gaat in zijn woonplaats Hilversum langs de deuren om te collecteren voor John de Mol. “Ik hoop dat we voldoende geld ophalen voor die arme man”, zucht hij. “Er zijn in Nederland al meer dan honderd doden door het coronavirus, maar dat staat natuurlijk in geen verhouding tot alle omzet die John de Mol misloopt door dit virus. Ik hoop dat hij voldoende personeel mag ontslaan, zodat hij zelf niet te veel in hoeft te leveren.”