Joep (27) feestelijk ontslagen

De 27-jarige Joep Bergschenhoek uit Akkrum is door het bedrijf Friesland Dairycorp op feestelijke wijze ontslagen. Joep noemt dit de mooiste dag uit zijn carrière.

Foto: Nejron Photo / Kurhan / Luchi a / Shutterstock.com

Bedrijfsleider Hans Bokma noemt het een mooi afscheid. “Joep is echt iemand die altijd de kantjes er vanaf loopt. En hij houdt zijn collega’s van het werk. Dat past niet in onze bedrijfscultuur”, stelt Bokma. “Ook kwam hij altijd anderhalf uur te laat binnen. Vandaag kwam hij ineens op tijd, maar de eerste anderhalf uur heeft hij zoals gewoonlijk op de wc doorgebracht.”

Joep kijkt tevreden terug op zijn carrière bij Friesland Dairycorp. “Ik heb hier een half jaar lang geprobeerd het bedrijf naar de klote te helpen en dat is tot op heden aardig gelukt”, vertelt het feestvarken. “Waarom zou ik op tijd komen als ik anderhalf uur later meer uitgeslapen op mijn werk kan komen? Waarom zou ik hard werken als ik ook lol kan trappen? En waarom zou ik tot vijf uur blijven als ik ook om half drie naar huis kan gaan? En waarom zou ik koffie drinken als ik ook een fles whisky aan mijn mond kan zetten?”, vraagt Bergschenhoek zich oprecht af.

Joep krijgt van zijn werkgever nog de hele middag om afscheid te nemen van zijn collega’s. Met zijn toekomst is Joep nog lang niet bezig: “Eerst maar even feesten en daarna de receptioniste een beurt geven op haar bureau.”