Jeugdafdeling Farmers Defence Force gaat kinderboerderijen platleggen

Foto: Lolostock / Shutterstock.com

Boze boeren dreigen opnieuw met harde acties tegen het stikstofbeleid van de overheid. De jeugdafdeling van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil actievoeren op een groot aantal kinderboerderijen.

Op 5 februari vindt een gesprek plaats tussen het kabinet en het Landbouw Collectief over de stikstofcrisis. FDF-woordvoerder Mark van den Oever heeft op die dag nieuwe acties aangekondigd. Uit protest tegen de aangekondigde maatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen wil Farmers Defence Force opnieuw met tractoren naar Den Haag. Ook de jeugdafdeling van Farmers Defence Force voert actie.

“Het kabinet neemt ons totaal niet serieus”, zegt Stijn van Dreumel (3), voorzitter van de jeugdafdeling van Farmers Defence Force. “Daarom zien wij helaas geen andere mogelijkheid dan actievoeren.”

Van Dreumel, zelf eigenaar van twee konijnen en een hond, sluit het platleggen van kinderboerderijen niet uit. “Juist op deze plaatsen zou een halvering van de veestapel rampzalige gevolgen hebben. Voor mij persoonlijk betekent dat het verlies van één konijn en een halve hond.”