Jasmijn leeft al twee dagen zonder energiedrankjes

“Ik moet nog wel vaak overgeven. En natuurlijk is er de pijn, die ongelofelijke pijn. Maar het wordt langzaam minder”, zegt Jasmijn (13). Ze leeft al twee dagen zonder energiedrankjes.

Foto: Shutterstock.com

Vorige week was Jasmijn nog een puber als alle andere. Ze ging naar school, maakte plezier en dronk elke dag zes blikjes energiedrank. Tot ze ontdekte hoe slecht die drankjes zijn: “Ik leefde alleen maar voor de energiedrank. Al mijn vrienden dronken het ook. Alles wat ik had, had ik te danken aan Red Bull. Mijn leven was een leugen geworden.”

Jasmijn gooide het roer om. Ze stopte radicaal met het drinken van energiedrankjes. “Een uur later begonnen de afkickverschijnselen. Trillen, bloed kotsen en heel hard huilen. Ik ben mijn bed nog niet uit geweest. En ik ben moe, zo ongelofelijk moe”, snikt ze.

Jasmijn hoopt dat de ergste ontwenningsverschijnselen volgende week voorbij zijn. “Ik móet hier doorheen. Ik wil mijn leven weer terug. Ik wil weer gewoon gelukkig zijn, zonder energiedrank. En dat gaat me lukken”, zegt ze dapper. “Gelukkig is er nog cocaïne.”