Japan verpest race voor Max Verstappen

Max Verstappen is er bij de Grand Prix van Japan niet in geslaagd als eerste over de finish te komen. Verstappen kwam niet verder dan de tweede plaats. Volgens de jonge coureur is dat vooral de schuld van de Japanse keizer Akihito.

Foto: Christiano Barni / Shutterstock.com

Op het circuit van Suzuka finishte Verstappen maar liefst 1,2 seconde later dan Lewis Hamilton. “Een teleurstellend resultaat, maar gezien de omstandigheden wel te begrijpen”, zegt Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire.

“De Japanse keizer Akihito is er helaas niet in geslaagd om Verstappen voldoende te motiveren voor de eerste plaats”, aldus Kammerlaan. “Daarnaast is karaoke in Japan veruit de populairste vrijetijdsbesteding. Je kunt je afvragen of je in zo’n land wel wil winnen.”

Ook de recente dreiging uit Noord-Korea werkte niet in het voordeel van Verstappen. “Je weet natuurlijk nooit wat er in dat jonge koppie omgaat, maar het leidt allemaal enorm af”, zegt de Formule 1-kenner. “De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un beschikt over kernraketten die met gemak het vasteland van Japan kunnen bereiken. Onbewust denkt hij daar tijdens de race toch over na.”