13 ℃

Jaarlijkse soa-ruilbeurs voor jongeren afgelast vanwege corona

Foto: Matej Kastelic / Shutterstock.com

De jaarlijkse soa-ruilbeurs in de Spaanse badplaats Salou gaat dit jaar niet door. De organisatie vreest dat jongeren, naast een geslachtsziekte, het coronavirus zullen oplopen.

Salou groeide in de afgelopen decennia uit tot dé Europese ontmoetingsplaats voor jongeren die op zoek zijn naar een soa. Elk jaar komen duizenden jongeren uit heel Europa naar het Spaanse stadje om met elkaar soa’s uit te wisselen. In de bars en discotheken wordt het eerste contact gelegd, waarna meestal nog dezelfde avond zaken worden gedaan. Dit jaar zullen de jongeren hun chlamydia elders moeten zoeken.

“Het is vrijwel onmogelijk om soa’s te verspreiden zonder de anderhalve-meter-regel te overtreden”, legt organisator Paolo Verrugas uit. “De kans dat jongeren naast de gewenste soa per ongeluk besmet raken met corona is helaas te groot.”

De Utrechtse studente Chamilla de Jong (19) heeft het teleurstellende nieuws inmiddels vernomen. “Ja, natuurlijk ben ik teleurgesteld”, zucht ze. “Dit jaar zou ik voor herpes gaan, maar vanwege corona gaat dat nu niet door. De organisatie durft het niet aan. Mijn hoofd begrijpt het, mijn kruis nog niet.”

 
Deel dit artikel: